SİVİL TOPLUM AİDİYET GÖNÜLLÜLÜK VE KURUMSAL AHLAK

SİVİL TOPLUM AİDİYET GÖNÜLLÜLÜK VE KURUMSAL AHLAK Özel

Vakfımızda bu hafta Süleyman DAĞ’ın “SİVİL TOPLUM AİDİYET GÖNÜLLÜLÜK VE KURUMSAL AHLAK” başlıklı sunumunu yaptı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda hocamızın sunumuyla devam edildi.

Süleyman DAĞ  “ Sivil toplum her medeniyette iki kısma ayrılır idare edenler ve idare edilenler.

Bugün idare edenler bürokrasi idare edilenler ise halktır.

Batıda sivil toplum lobi faaliyetleri de bulunuyor. Bizde öyle değil sivil toplum faaliyetleri devlet eliyle kuruluyor. Bir kısmı yönetime bir kısmı ise muhalefettir. Bizde aslında vakıf kültürü vardır. Bizde vakıf bir toprak ve malın Allah yolunda kullanılmasıdır. Cumhuriyet döneminde vakıf varlıklarına el konuldu veya içi boşaltıldı. Geçmişte var olan vakıf kültürünü yinede inşa etmeliyiz. Sivil toplum halkı temsil etmektedir.

Gönüllülük bir iş yaparken başka bir beklenti içinde olmamaktır. Yaptığımız her işi Allah rızası için yaparız. Gönüllülük bir ibadettir bir sahiplenmedir. Gönüllü olarak yaptığımız bu iş cennetimizdir”