Öğretmen Komisyonu ile Birlikte İftar Yapıldı

Öğretmen Komisyonu ile Birlikte İftar Yapıldı Özel

ÖĞRETMEN KOMİSYONUNUN ORGANİZE ETTĞİ İFTAR PROGRAMINA YOĞUN KATILIM OLDU

Programda selamlama konuşması yapan öğretmen komisyonu başkanı Ali SİMSAR : Bugünün gerçekleri dünün hayalleridir yarının gerçekleri ise bugünün hayalleridir.Bir zamanlar dar mekânlarda çalışma yaparken zorlandığımızı ama çalışmaya devam ettiğimizi böyle geniş mekanları hayal ettiğimizi vurguladı ve rabbim bize bugün bu mekânı nasip etti. Bu mekânın yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Nurettin TOPÇU: Ey muallim milletin içinde değil önde olmalıyız. Kim denildiğinde ben demeliyiz. Onun için öğretmenlerin toplumun önünde olmalıdır onlara yön vermelidir. Öğrencilerimiz bizlere bir emanettir.  Onların gelişimlerini ve ufuklarını açmalıyız bizim işimiz okul ve binayı inşa etmek değil yarınların geleceği olan gençliği yetiştirmektir. İnsan sorumluluklardan kaçarsa sorunlar bizi mağlup eder onun için sorunlarla uğraşmak istemiyorsak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz diyerek konuşmasına son verdi.

İlahiyat fak. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet ÖZ: Öğretmenliğin peygamber mesleği olduğunu vurgulayarak davet çalışmalarımızı devam etmeliyiz diye belirtti. Öğretmelerin maaşların yetersiz olduğunu ancak maaş yetersizliğinden dolayı bu maaşa bu kadar çalışılır mantığının çok yanlış olduğunu çünkü kendilerine emanet edilen çocukların heder olduğunu ifade etti. Öğretmenin cömert olması gerektiği öğrencilere gerekli ikram ve hediyelerin vermesi öğrencilerle olan iletişimin güçlendirmektedir diye belirtti. Öğretmenlerin seminerlere katılmasının çok iyi olacağı hem değişik insanlarla karşılaştığını hem de kendini yenilediğini ayrıca kendi çalışmalarını paylaşacağı ortamların olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin kitap okuması gerektiğini öğrencilere rol model olması ve öğrenciler içerisinde kitap okuması öğrencilerinde kitap okumasına vesile olacağını belirtti diyerek konuşmasına son verdi.