Ümmet Sınavı Konferansı

Ümmet Sınavı Konferansı Özel

Anadolu Platformu yüksek istişare üyesi  Araştırmacı Yazar Ramazan KAYAN Kahramanmaras Rıdvan Hoca Vakfını ziyaret ederek Ümmet Sınavı isimli konferans verdi.

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan Rıdvan Hoca Vakfı ziyareti sonrasında Hoca Ahmet Yesevi Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşarak Mavi Marmara ve Şehit Furkan Doğan ın gençlere örnekliğini anlattı. Daha sonra Anadolu Alimler Birliği üyesi ve Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah TAYLAN Hocaefendi'yi ziyaret eden Ramazan Kayan inşaat halindeki Farukiye Medresesini gezdi.

Rıdvan Hoca Vakfında Anesiad Kahramanmaras şubesinin verdiği iftar sonrası Ümmet Sınavı başlıklı konferansını verdi.

Konferans ta Ramazan Kayan Özgüven, Özveri ve Özeleştiri kavramlarıyla müslümanlara önemli mesajlar verdi. Ramazan ayında  İsrail'in Filistin e saldırmasıyla Ümmet in acı haberler aldığını ifade eden Kayan " Gittikçe ağırlaşan sınavlar yaşıyoruz. Müslümanlar olarak kendimize gelip üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Yıllarca davaya hizmet etmiş arkadaşlar şimdi benden geçti diyor. Bir mümin benden nasıl geçti diyebilir. Özgüvenimizi kaybetmişiz. Önce özgüvenimizi kazanmamız lazım. Kendi özgüvenini kaybeden müslüman her şeye karamsar bakar. İman özgüvenden gelir. Allah a bağlandıktan sonra bir müslüman asla özgüvenini kaybetmez. Kuran umut kitabımızdır. Umudumuzu kaybetmememiz lazım. Çünkü üzülme Allah bizimledir. Gözlerimizi kaybedebilir ama İmanımızı kaybedebilirmiyiz. Oruç yeniden özgüvenimizi yerine getirsin. Hayatımıza özverili çalışmalarla adanmışlık ruhuyla devam etmeliyiz. Hatalarımıza karşı özeleştiri yaparak tevbe ve istiğfar etmemiz lazım" dedi.