Suriyeli Öğrencilere Diplomaları Verildi

Suriyeli Öğrencilere Diplomaları Verildi Özel

Rıdvan Hoca Vakfında eğitim gören Suriyeli öğrencilere yönelik yıl sonu Etkinliği düzenlendi.

2011 yılında başlayan Suriye'deki iç savaştan dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve bir kısmı Kahramanmaraş ta yaşayan Suriyeli mültecilerin sorunlarıyla ilgilenen Rıdvan Hoca Vakfı, Vakıf bünyesinde Temel Ahlak ve Değerler eğitimi, Kuran ve Türkçe dil eğitimi gören çocuklar yıl sonu Etkinliği düzenledi.

Suriyeli çocuklar tarafından Kuran'ı Kerim ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte çocuklar Türkçe ve Arapça şiir ve ilahiler söylediler.

Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Seyfi Pınarbaşı Suriye'deki yaşanan dram ve olayların arka planları ile ilgili bir konuşma yaptı.

Suriye dramı belgesellerinin de izlendiği etkinlik eğitimde görev alan eğitimciler ve öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Etkinliğe Suriyeli çocuklar ve aileleri, vakıf Gönüllüleri ve Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Adnan Alagöz katıldı.